Filter Europe Logo

Proiectul The Filter Europe a început în mod oficial. Bună ziua, Austria!

Prima experiență de învățare este găzduită de partenerii din Austria. În Viena am fost cazați într-un hotel frumos numit “Europahaus Wien”, în Hütteldorf (care face parte din districtul 14 din Viena).

Joi dimineață a început cu activități de tipul icebreaker, astfel încât toți să avem ocazia de a ne cunoaște mai bine, apoi au urmat prezentările fiecărei organizații. În primele două zile, am furnizat cât mai multe informații despre The Filter și am discutat despre abordarea noastră cu tinerii. Am avut parte de sesiuni pline de activități, astfel încât am livrat un conținut ce i-au ținut aproape pe toți și i-au determinat să contribuie cu informații și experiențe proprii.

Pe parcursul serilor, toată lumea a avut ocazia de a recapitula informațiile primite în sesiunile de lucru, fiind alocat un timp de reflecție.

La finalul fiecărei seri amluat parte la activități distractive în care am descoperit cultura celorlalte țări. Vineri și duminică am avut două seri interculturale de excepție, în care fiecare țară și-a prezentat specificul tradițional prin muzică, produse alimentare, băuturi și dansuri, toate într-un mod amuzant și interesant!

În cele din urmă, munca noastră a fost foarte productivă – așa cum se spune, lucrul în echipă face ca visele să devină realitate! Activitățile au fost foarte utile pentru toată lumea. Ne-am facut prietenii noi și toată lumea a fost foarte încântată de viitorul proiectului The Filter Europe!

Următoarea oprire, România.

Oliver Stadlberger, The Filter Wales